3 Eylül 2013 Salı

KIŞ HAZIRLIKLARININ DEVAMI


PREPARATION FOR WİNTER






Domatesli son hazırlık,

Domates soslarının hazırlanması,

Bu sene iki çeşitle deneme yaptık, 

bir kısmını rendeledik,bir kısmını ise önce soyduk sonra doğradık,doğradıklarımızı el blendırından geçirdik.Hepsini ayrı tencerelere koyduk üzerlerine birazcık sıvı yağ, biraz da tuz koyduk ve pişmeye bıraktık.
kavanozları tutmak için bir bez kullanmanız tavsiye edilir:)
Sıkıca kapaklarını kapattık ve hemen ters çevirdik masanın üzerine dizdik.
Amaç konserveye dönüşmesini sağlamak.
Bir gece beklettik sonra düz çevirdik, şimdi serin bir yerde kışı bekliyorlar.
Piştiğini anlamanız için size tavsiyem,sosu tencereye koyduktan sonra bir parmak kadar azalınca işlem tamam kavanozlara doldurma zamanı.

Soğumadan sıcak sıcak kavanozlara doldurduk, aman elleriniz yanmasın:) 

KIŞIN AFİYETLE YEMECE:))


Bu arada,


SPECİAL THANKS  L.A.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder